fbpx

Tillsammans kan vi göra vårt Sverige bättre

Tryggheten är viktig för oss. Vi ska ha en stark välfärd som man kan lita på. Jämlikheten och jämställdheten mellan människor måste öka. Vi socialdemokrater vet att det solidariska samhället, där alla får chansen, är en förutsättning för att vi ska lyckas. Utvecklingen i dag är snabb och känns hotfull för många. Alla känner sig inte delaktiga och klyftan mellan fattiga och rika ökar. Odemokratiska krafter vill slå sönder samhället och skapa ett vi och ett dem. Sammanhållningen är hotad samtidigt som klimatkrisen ställer frågan om jordens överlevnad på sin spets.

Vi vill att hela kommunen ska leva. Det offentliga Vimmerby måste i större utsträckning finnas närvarande i staden såväl som på landsbygden. Förutsättningarna är olika och kräver olika lösningar. Men svaret kan inte som så ofta varit att utebli med sin närvaro. På samma vis måste kommunen verka för att underlätta boende och företagande på landsbygden. Möjlighet att bygga, tillgång till fiber och offentlig service är viktigt.

Vi lever i en turbulent tid. På olika håll i världen styr individer som påverkar vår omvärld. Vi vet inte vad som kommer att hända under de kommande fyra åren. Det är allt svårare att sia om utvecklingen. Vi lovar inte guld och gröna skogar i detta, men vi lovar sådant vi tro att vi kan hålla. Vi lovar att ta ansvar för Vimmerby kommun – orka, leda och styra i med och i motvind.

Helen Nilsson, kommunalrådskandidat
Cissi Hammar, kandidat till regionvalet
Camilla Stridh, kandidat till riksdagsvalet

facebook Twitter Email